Μουσική/Φωνητική Ψυχοθεραπεία

 

Η Μουσική/Φωνητική Ψυχοθεραπεία όπως εφαρμόζεται από την Dr. Diane Austin, DA, ACMT, LCAT κι από απόφοιτους του προγράμματος της, ενσωματώνει θεωρίες και έννοιες της αναλυτικής ψυχολογίας (σχολή που αναπτύχθηκε από τον Carl Jung η οποία δίνει ερμηνείες μέσα από το πρίσμα φιλοσοφικών αξιών, συμβόλων, αρχέγονων εικόνων και της ενόρμησης για αυτοεκπλήρωση) και της διαπροσωπικής ψυχολογίας (προσέγγιση που εστιάζεται στην επικοινωνία και στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο του περιβάλλοντος) με την πρακτική της μουσικοθεραπείας. H Φωνητική Ψυχοθεραπεία -ένα νέο μοντέλο της Μουσικής Ψυχοθεραπείας- είναι αποτέλεσμα ετών πρακτικής και έρευνας που οδήγησαν στο συμπέρασμα οτι η φωνή είναι ίσως το πιο σημαντικό μουσικό όργανο και οτι το τραγούδι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να συνδεθούμε με τον βαθύτερο εαυτό μας αλλά και με τους γύρω μας. Η αναπνοή, οι φυσικοί/πρωτογενείς ήχοι, η μουσική που εκφράζεται μέσω της ομιλίας, ο φωνητικός αυτοσχεδιασμός, το τραγούδι, η δημιουργία/ακρόαση κομματιών, και η λεκτική θεραπεία χρησιμοποιούνται για να προάγουν την εσωτερική ανάπτυξη και αλλαγή. Η Dr. Austin δημιούργησε τεχνικές όπως το Vocal Holding© (φωνητικό κράτημα) και Free Associative Singing© (ελεύθερο συνειρμικό τραγούδι) με στόχο την πρόσβαση στο συνειδητό και ασυνείδητο κομμάτι του ανθρώπινου μυαλού. Τα τελευταία χρόνια οι καινοτόμες τεχνικές της εφαρμόζονται και διδάσκονται διεθνώς από εκείνη και άλλους θεραπευτές.

Πελάτες-Ασθενείς

Έφηβοι και ενήλικες που ψάχνουν μία δημιουργική εναλλακτική πρόταση στην ψυχοθεραπεία ή την ψυχανάλυση. Επίσης, άτομα που σχετίζονται με τις τέχνες, expressive arts therapists, μουσικοί αλλά και άτομα πάσχοντα από κατάθλιψη, άγχος και συμπτώματα που σχετίζονται με το σωματικό και το ψυχολογικό τραύμα.

(Το Ανώτερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Dr. Diane Austin είναι εγκεκριμένο από το CBMT/Συμβούλιο Πιστοποιήσεων Μουσικοθεραπευτών).

 

Βιβλιογραφία:

Dr. Diane Austin's αρχική σελίδα

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα